Proteinový tmavý chlebík Excelent
BEZLEPKOVÝ PROTEINOVÝ TMAVÝ CHLÉB EXCELENT S VLÁKNINOU A OMEGA 3
TIP: namazat tenkou vrstvou másla (bylinkového) a se zeleninou, nebo jen se solí. K tomu kávička a na světě je vynikající svačinka :)
1 porce / 60 g
Inovativní výrobek roku oceněný Českou potravinářskou komorou
Náš tmavý proteinový chlebík Excelent se může pyšnit hned několika oceněními a to také mluví za vše. Oblíbíte si ho natolik, že už prostě jiný nebudete chtít.Tato směs zvítězila v soutěži o inovativní výrobek roku 2018, kterou vyhlašuje Potravinářská komora České republiky.
Směs obsahuje čtyři vysoce kvalitní rostlinné proteiny – hrachový, rýžový, konopný a bramborový – je tedy vhodný i pro vegany. Co do obsahu bílkovin (18 g na 100 g výrobku) může směle konkurovat některým potravinám živočišného původu jako je losos, hovězí zadní maso či vaječný bílek. EXCELENT vyniká i vysokým obsahem vlákniny pocházející především ze semínek slunečnice, lnu, dýně a chia výlisků, které společně tvoří 42 % směsi! Směs je výjimečná také díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin.
Výrobek je vhodný pro | |
---|---|
celiaky, alergiky na lepek, alergiky na sóju, osoby s NCGS, ovovegetariány, laktovegetariány, laktoovovegetariány, vegany, stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE) |
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA S PROTEINY A VLÁKNINOU – BEZ LEPKU
Balení obsahuje
450 g směsi na bezlepkový chléb Excelent s proteiny a vlákninou.
K tomu přidáme 310 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)
Návod k přípravě v klasické troubě
V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí.
Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).
Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.
Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:
- Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.
- Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.
- Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.
Nedokážete celý bochník chleba zkonzumovat začerstva? Naše směsi byly vyvinuty tak, abyste si pečivo z nich mohli zamrazit. Pečivo si zachová své kvality i po rozmražení.
Složení | kukuřičný škrob, slunečnicová semínka loupaná, lnená semínka hnědá, bramborový škrob, dýňová semínka loupaná sekaná, chia mouka – mleté výlisky ze semen chia [šalveje hispánské (Salvia hispanica)], dextróza, hrachový protein 3 %, rýžový protein 2,9 %, kukuřičná vláknina 2,8 %, jedlá sůl, karobový prášek, konopný protein 1 %, bramborový protein 1 %, slunečnicový lecitin (emulgátor), guma guar (zahuštovadlo), kmín drcený, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti). |
---|---|
Může obsahovat | stopy sezamu |
Bez | lepku, mléka, vajec, sóji, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervačních látek. |
Obsah | přidaných proteinů: hrachový protein 3 %, rýžový protein 2,9 %, konopný protein 1 %, bramborový protein 1 %. přidané vlákniny: kukuřičná vláknina 2,8 %. |
Skladování |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. |
---|
Doplňkové parametry
Kategorie: | Proteinové pečivo |
---|---|
Hmotnost: | 0.45 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.