Jídla po ukončení diety
Mleté hovězí s parmezánem
Postup:
170 g
mleté hovězí maso
1 ½ lžíce
nesolené máslo
40 g
slanina
1 ½ lžíce
zakysaná smetana
¾ hrnek
růžičková kapusta nakrájená na půlky
3 lžíce
strouhaný parmezán
špetka
černý pepř.
špetka
sůl
Na středním plameni nahřejte pánev a máslo nechte rozpustit. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a nepřestávejte míchat. Růžičkovou kapustu vhoďte na pánev ke slanině a dobře promíchejte. Osolte přidejte pepř a zakysanou smetanu .Míchejte dokud se tekutina skoro všechna nevypaří. Mezitím si nahřejte troubu na 220 °C. V druhé pánvi si na zbytku másla orestujeme mleté hovězí. Směs slaniny a kapusty vložíme do zapékací misky a nahoru navrstvíme mleté hovězí.Vše posypte strouhaným parmezánem a dochutíme oreganem, bazalkou a tymiánem.Pečte asi 20 minut , aby se směs propekla. Dobrou chuť.
Hovězí steak, špenátový salátek
120g hovězí svíčková
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
Salátek:
100g čerstvého špenátu
30g krájeného červeného zelí
20g cukety
10g nasekaných pekanových ořechů
Zálivka:
10ml česnekového olivového oleje
5ml vinného octa
1/2 lžičky dijonské hořčice
Postup:
Steak si naložíme na 24 hod. do oleje, citronové šťávy a pepře.
Cuketu nakrájíme na kostičky, přidáme špenát, zelí, ořechy a zálivku. Pořádně promícháme. Necháme chvilku odležet a začneme s přípravou steaku. Rozpálíme pánvičku a steak grilujeme z každé strany 4 až 6 minut . Po vyjmutí nakrájíme na proužky a poklademe na salát. Ihned podáváme .
Dobrou chuť.