SLEVA 35 % na VŠECHNY proteinové produkty právě teď!

Jídla po ukončení diety

Mleté hovězí s parmezánem

Postup:

170 g
mleté hovězí maso
1 ½ lžíce
nesolené máslo
40 g
slanina
1 ½ lžíce
zakysaná smetana
¾ hrnek
růžičková kapusta nakrájená na půlky
3 lžíce
strouhaný parmezán
 špetka
černý pepř.
 špetka
sůl
 
 
 
 
Na středním plameni nahřejte pánev a máslo nechte rozpustit. Přidejte na kostičky nakrájenou  slaninu a nepřestávejte míchat. Růžičkovou kapustu vhoďte na pánev ke slanině a dobře  promíchejte. Osolte   přidejte pepř a zakysanou smetanu .Míchejte dokud se tekutina skoro všechna nevypaří. Mezitím si nahřejte troubu na 220 °C. V druhé pánvi  si na zbytku másla orestujeme mleté hovězí. Směs slaniny a  kapusty vložíme do zapékací misky a nahoru navrstvíme mleté hovězí.Vše posypte strouhaným parmezánem a dochutíme oreganem, bazalkou a tymiánem.Pečte asi 20 minut , aby se směs propekla. Dobrou chuť.
 
 
Hovězí steak, špenátový salátek
 
 
120g                                                                                   hovězí svíčková
1                                                                                         lžíce olivového oleje
1                                                                                         lžíce citronové šťávy
 
Salátek:
 
100g                                                                                   čerstvého špenátu
30g                                                                                     krájeného červeného zelí
20g                                                                                     cukety
10g                                                                                     nasekaných pekanových ořechů
 
Zálivka:
 
10ml                                                                                   česnekového olivového oleje
5ml                                                                                     vinného octa 
1/2                                                                                      lžičky dijonské hořčice
 
Postup:
 
Steak si naložíme na 24 hod. do  oleje, citronové šťávy a pepře.
Cuketu  nakrájíme na kostičky, přidáme špenát, zelí, ořechy a  zálivku. Pořádně promícháme. Necháme chvilku odležet a začneme s přípravou steaku. Rozpálíme pánvičku  a steak  grilujeme z každé strany 4 až 6 minut . Po vyjmutí nakrájíme na proužky a poklademe na salát. Ihned podáváme .
Dobrou chuť.