Recepty pro 3. krok
Kuřecí na pórku s čili papričkou.
170 g
kuřecí prsíčko na kostky
3 lžíce
sójová omáčka
1 .
středně velký pórek
3 lžíce
kokosový olej
1
chilli paprička
1 lžíce
utřený česnek
Postup:
Kuřecí prsíčko nakrájejte na nudličky a rychle ho osmahněte na kokosovém oleji. Pánev přitom rozpalte na nejvyšším plameni.
Hotové odložte na talíř.
Hotové odložte na talíř.
Pórek nakrájejte na kolečka , osmahněte stejně jako kuřecí prsíčko a přidejte čili papričku. Smažte, dokud zelenina trochu nezměkne.Do pánve ke kuřeti přidejte, česnek, sójovou omáčku a můžete dochutit pepřem a solí.Smažte dalších 10 minut a ihned podávejte.
Dobrou chuť
Kuřecí s růžičkovou kapustou.
150 g
kuřecí prsíčko
200 g
růžičkové kapusty
3 lžíce
olivový olej
1 lžíce
utřený česnek
sůl a pepř dle chuti
Postup:
Kuřecí prsa osolíme a opepříme, zprudka orestujeme a na mírném ohni necháme lehce dojít. . Růžičkovou kapustu nakrájíme na půlky ,omyjeme a na páře povaříme cca. 5 minut Česnek utřeme a na lžíci oleje a zlehka orestujeme společně s růžičkovou kapustou. Ihned podáváme společně s kuřecím masem.
Žampiony s parmazánem a vajíčkem
3 větší hlavičky žampionu
2 lžičky strouhaného parmazánu
2 vajíčka
oříšek másla
špetka tymiánu, soli a pepře
Postup:
Nejprve si očistíme žampiony. Hlavičky osolíme, opeříme a poklademe na pečící papír do pekáčku. Nožky nakrájíme a promícháme s parmazánem.Do každé hlavičky vložíme kousek másla a grilujeme cca 3 až 5 minut.Poté hlavičky vyndáme naplníme připravenou směsí z nožek a parmezánu .Vejce rozkvedláme, přidáme tymián a zalijeme naplněné žampiony. Vložíme zpět do trouby a pečeme cca 15 minut ,aby se vše řádně propeklo.Podáváme s ledovým salátem. Dobrou chuť.
Přírodní krůtí plátek , cuketové hranolky
100 g krůtí prsa
1 ks malá cuketa
olivový olej
sůl. koření dle libosti
50 g polníček
Postup:
Krůtí maso jemně naklepeme,osolíme, okořeníme a dáme na pánev s trochou olivového oleje. Opékáme, přidáme trošku vody a když je maso hotové, dáme na talíř a držíme v teple. Ve výpeku opečeme na hranolky nakrájenou neloupanou cuketu, osolíme a opečeme ze všech stran. Hotové přidáme k plátku masa ,polníček omyjeme , přidáme pár kapek olivového oleje a dáme na talíř. Dobrou chuť.
Zapékaný fenykl
1/2 menšího fenyklu
50 g mozzarelly
1/2 citron
1 ks vajíčko
3 lžíce mléka
1 malý stroužek česneku
oříšek másla nebo ghí
špetka muškátového oříšku
Postup:
V hrnci přivedeme vodu do varu, přidáme citronovou šťávu a vložíme nakrájený fenykl. Blanžírujeme 5 minut. Poté fenykl scedíme a propláchneme studenou vodou.
Z vajíčka, mléka, koření , soli a muškátového oříšku připravíme směs. Mísu na zapékání vytřeme máslem .Postupně vrstvíme fenykl, strouhanou mozzarellu a poléváme směsí.Opakujeme.
Vložíme do trouby na 180° C a zapékáme 40 minut. Dobrou chuť.
Pastinákové pyré s přírodním telecím plátkem
100 g telecí kýty
olivový olej
sušené oregáno , sůl
1/2 cibule
zelená petrželka
120 g pastinák
oříšek másla
Postup:
Pastinák nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce , osolíme a vaříme doměkka. Scedíme , rozmixujeme a přidáme máslo. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku, oregáno a restujeme z každé strany 4 až 5 minut. Maso i pyré vložíme na talíř a posypeme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.
Dušený baby špenát se sázeným vejcem
2ks vejce
oříšek másla
olivový olej
sůl, pepř
250 g baby špenát
1/2 šalotky
1 menší stroužek česneku
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme na plátky nakrájený česnek a společně restujeme.Vložíme baby špenát, osolíme, okořeníme a vše společně podusíme.Pánev s olejem rozpálíme a dáme smažit vejce. Jakmile bílek po okrajích chytá zlatavý nádech, vyjmeme a ihned podáváme s baby špenátem. Dobrou chuť.
Hovězí steak s chřestem
110 g
hovězí medailonky
¼ hrnek
pokrájené houby
½ svazek
chřest
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
cibule
1 špetka
sůl
1 lžička
petrželky
Postup:
Steaky osolte a opepřete.Připravte si pánev, dejte do ní olivový olej a nahřejte ji nad středním až vysokým plamenem.Máte-li radši steak méně propečený, opékejte ho z každé strany 2–3 minuty. Pokud raději středně nebo dobře propečený, nechte ho na pánvi déle.Maso z pánve vyjměte a nechte v ní roztát zbytek olivového oleje,vhoďte cibuli,chřest a houby vše důkladně promíchejte. Přidejte petrželku a nepřestávejte restovat, dokud zelenina nezměkne.Podávejte společně se steakem .Dobrou chuť
Kuřecí s fazolkami
Postup:
150 g
kuřecí prsíčka
2 lžíce
máslo
½ hrnek
čerstvé nebo mražené fazolové lusky
1 špetka
pepř
Postup:
Na pánvi rozpustíme máslo,vložíme kuřecí prsíčka i fazolové lusky, osolíme, opepříme dle chuti.Prsíčka restujeme do zlatova a fazolky do změknutí .Poté podáváme. Dobrou chuť