SLEVA 35 % na VŠECHNY proteinové produkty právě teď!

Recepty pro 3. krok

Kuřecí na pórku s čili papričkou.
 
 IMG-20200516-WA0019
170 g
kuřecí prsíčko na kostky
3 lžíce
sójová omáčka
1 .
středně velký pórek
3 lžíce
kokosový olej
1
chilli paprička
1 lžíce
utřený česnek
 
Postup:
 
Kuřecí prsíčko nakrájejte na nudličky a rychle ho osmahněte na kokosovém oleji. Pánev přitom rozpalte na nejvyšším plameni.
Hotové  odložte na talíř.
Pórek nakrájejte na kolečka , osmahněte stejně jako kuřecí prsíčko a přidejte čili papričku. Smažte, dokud zelenina trochu nezměkne.Do pánve ke kuřeti přidejte, česnek, sójovou omáčku a můžete dochutit pepřem a solí.Smažte dalších 10 minut a ihned podávejte.
Dobrou chuť
 
 
 
 Kuřecí s růžičkovou kapustou. kureci-steak-s-ruzickovou-kapustou-L
 
        
 
150 g
kuřecí  prsíčko 
200 g
růžičkové  kapusty
3 lžíce
olivový  olej
1 lžíce
utřený  česnek
                           sůl a pepř dle chuti
 
Postup:
 
Kuřecí prsa  osolíme a opepříme, zprudka orestujeme  a na mírném ohni necháme lehce dojít. . Růžičkovou kapustu nakrájíme na půlky ,omyjeme a na páře povaříme cca. 5 minut Česnek utřeme a na lžíci oleje a  zlehka orestujeme  společně s růžičkovou kapustou. Ihned podáváme  společně  s kuřecím masem.
 
 
 
Žampiony s parmazánem a vajíčkem
IMG-20200516-WA0023
 
 
3 větší hlavičky žampionu
 
2 lžičky strouhaného parmazánu
 
2 vajíčka
 
oříšek másla
 
špetka tymiánu, soli a pepře
 
Postup:
 
 
Nejprve si očistíme žampiony. Hlavičky osolíme, opeříme a poklademe na pečící papír do pekáčku. Nožky nakrájíme a promícháme s parmazánem.Do každé hlavičky vložíme kousek másla  a grilujeme cca 3 až 5 minut.Poté hlavičky vyndáme    naplníme připravenou směsí z nožek a parmezánu .Vejce rozkvedláme, přidáme tymián a zalijeme naplněné žampiony.  Vložíme  zpět do trouby a pečeme cca 15 minut ,aby se vše řádně propeklo.Podáváme s ledovým salátem. Dobrou chuť.
 
 
 
 
Přírodní krůtí plátek , cuketové hranolky
IMG-20200516-WA0022
 
 
100 g  krůtí prsa
 
1 ks    malá cuketa
 
          olivový olej
  
          sůl. koření dle libosti
 
 50 g  polníček
 
 
Postup:
 
Krůtí maso jemně naklepeme,osolíme, okořeníme a dáme na pánev s trochou  olivového oleje. Opékáme, přidáme trošku vody a když je maso hotové, dáme na talíř a držíme v teple. Ve  výpeku opečeme na hranolky nakrájenou  neloupanou cuketu, osolíme a opečeme ze všech stran. Hotové přidáme k plátku masa ,polníček omyjeme , přidáme pár kapek olivového oleje a dáme na talíř. Dobrou chuť.
 
 
 
Zapékaný fenykl
IMG-20200516-WA0027
 
1/2   menšího fenyklu
 
50 g mozzarelly
 
1/2   citron
 
1 ks  vajíčko
 
3       lžíce mléka
 
1       malý stroužek česneku
 
         oříšek másla nebo ghí
 
         špetka muškátového oříšku
 
 
Postup:
 
 
V hrnci přivedeme vodu do varu, přidáme citronovou šťávu a vložíme nakrájený fenykl. Blanžírujeme 5 minut. Poté fenykl scedíme a propláchneme studenou vodou.
Z vajíčka, mléka, koření , soli a muškátového oříšku připravíme  směs. Mísu na zapékání vytřeme máslem .Postupně vrstvíme fenykl, strouhanou mozzarellu a poléváme směsí.Opakujeme.
Vložíme do trouby na 180° C a zapékáme 40 minut. Dobrou chuť.
 
 
Pastinákové pyré s přírodním  telecím plátkem
IMG-20200516-WA0030
 
 
100 g    telecí kýty
 
             olivový olej
 
             sušené oregáno , sůl
 
1/2        cibule
 
             zelená petrželka
 
120 g    pastinák
 
             oříšek másla
 
Postup:
 
 
Pastinák nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce , osolíme a vaříme doměkka. Scedíme , rozmixujeme a přidáme máslo. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku, oregáno a restujeme z každé strany 4 až 5 minut. Maso i pyré vložíme na talíř a posypeme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.
 
 
 
Dušený baby špenát se sázeným vejcem
spenat s vejcem
 
 
 
2ks      vejce
 
           oříšek másla
 
           olivový olej
 
            sůl, pepř
 
250 g   baby špenát
 
1/2       šalotky
 
1      menší stroužek česneku
 
 
 
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme na plátky nakrájený česnek a společně restujeme.Vložíme baby špenát, osolíme, okořeníme a vše společně podusíme.Pánev s olejem rozpálíme a dáme smažit vejce. Jakmile bílek po okrajích chytá zlatavý nádech, vyjmeme a ihned podáváme s baby špenátem. Dobrou chuť.
 
 
 
 Hovězí steak s chřestem
IMG-20200516-WA0038
 
 
110 g
hovězí medailonky
¼ hrnek
pokrájené houby
½ svazek
chřest
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
cibule
1 špetka
sůl
1 lžička
petrželky
 
 
Postup:
 
 
Steaky osolte a opepřete.Připravte si  pánev, dejte do ní olivový olej a nahřejte ji nad středním až vysokým plamenem.Máte-li radši steak méně propečený, opékejte ho z každé strany 2–3 minuty. Pokud  raději středně nebo dobře propečený, nechte ho na pánvi déle.Maso z pánve vyjměte a nechte v ní roztát zbytek olivového oleje,vhoďte cibuli,chřest a houby vše důkladně promíchejte. Přidejte petrželku  a nepřestávejte restovat, dokud zelenina nezměkne.Podávejte společně se steakem .Dobrou chuť
 
 
 
 
Kuřecí s fazolkami
 IMG-20200516-WA0039
Postup:
 
150 g
kuřecí prsíčka
2 lžíce
máslo
½ hrnek
čerstvé nebo mražené fazolové lusky
1 špetka
pepř
 
 
Postup:
 
Na pánvi rozpustíme máslo,vložíme kuřecí prsíčka i fazolové lusky, osolíme, opepříme dle chuti.Prsíčka restujeme do zlatova a fazolky do změknutí .Poté podáváme. Dobrou chuť