1 špetka
sůl
1 lžička olivový olej
300 g směs listových salátů
Připravte si všechny ingredience.Na pánvi rozehřejte máslo,vložte filety z tresky a restujte na střední až vyšší teplotu.Přidejte polovinu česneku a osolte. Treska bude postupně měnit barvu z průsvitné na bílou. Vyčkejte, až bude spodní strana tresky bílá a otočte . Přidejte druhou polovinu česneku. Restujte,dokud není treska měkká Směs salátů omyjte ,pokapejte olivovým olejem a podávejte s treskou. Dobrou chuť.
Kuřecí paličky s čili a petrželkou
170g kuřecích stehen dolních
2 lžíce másla
1/5 lžičky čili
sůl, pepř
Troubu si předehřejeme na 200° C. Paličky osušíme potřeme máslem, solí a pepřem.
Pečeme v předehřáté troubě 40 minut ,aby byla kůžička křupavá. Nakonec posypeme
petrželkou a servírujeme. Jako přílohu zvolíme směs listových salátu , dochucené olivovým olejem.
Dobrou chuť.
Salát César
110 g kuřecích prsíček
5 g strouhaného parmazánu
2 g olivový olej
1 ks římský salát
2 g dijonská hořčice
šťáva z poloviny citronu
špetka soli a pepře
1 lžíce majonézy
Maso osolte a opepřete. Rozpálíme pánev s olivovým olejem a vhodíme do ní kuřecí prsíčka.
Opečeme z obou stran do zlatova. Připravíme si zálivku. Parmezán, pepř, sůl, hořčici, majonézu smícháme a nakonec pokapeme citronovou šťávou. Salát natrháme na kousky a přelijeme připravenou zálivkou. Na salát poklademe nakrájené prsíčko a posypeme zbytkem parmazánu. Dobrou chuť.
Hovězí steak
120 g hovězí steak
sójová omáčka
2 lžíce kokosový olej
1 svazek ředkviček
půlka zelené papriky
citronová šťáva
Steak necháme marinovat v sójové omáčce . Olivový olej zahřejeme , steak na něm orestujeme z obou stran. Propečeme dle libosti. Připravíme si papriku, ředkvičky a salát. Papriku nakrájíme na nudličky, ředkvičky na kolečka a salát natrháme. Ochutíme solí, olivovým olejem a citronovou šťávou. Salát vložíme na talíř, přidáme hovězí steak a ihned podáváme. Dobrou chuť.
Kuřecí s bazalkou a citronovou šťávou:
Postup:
110 g
kuřecí prsa
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička
nasekáná bazalka (může být i sušená)
1 špetka
sůl
1 špetka oregáno
vývar
Návod:
Pánev s lžíci olivového oleje nahřejte na středním plameni. Vložte kuřecí prsíčka, osolte, opepřete, posypte oregánem a restujte 3 minuty z každé strany. Když maso získá nazlátlou barvu tak jej vložíme do zapékací misky. Mezi tím si připravíme směs z česneku, olivového oleje , bazalky ,vývaru a citronové šťávy.Prsíčka směsí přelijeme a pečeme ve středně předehřáté troubě cca 30 minut do změknutí.Než budeme podávat můžeme prsíčka ozdobit čerstvou petrželkou a plátkem citronu.Vhodná příloha ledový salát. Dobrou chuť.
Hovězí s brokolicí
150 g
hovězí steak na kousky
150 g
brokolice na růžičky
1 ½ lžička
kokosový olej
Postup:
Hovězí steak nakrájíme na nudličky a na kokosovém oleji smažíme cca. 5 minut na středním plameni. Vhodíme růžičky brokolice a další dvě minuty restujeme. Přidáme česnek, zázvor, sojovou omáčku., promícháme a ihned podáváme .Dobrou chuť.
Kuřecí stehýnka s koriandrem
postup:
170 g
kuřecí horní stehýnka
1 ½ lžička
čerstvý koriandr
2 špetka
mletý černý pepř
1 ½ lžíce máslo
Kuřecí stehýnka dejte do mísy, pokapejte olivovým olejem, máslem ,osolte,opepřete a přidejte čili. Poté je vložte do pekáčku a nechte 1 hod.proležet.Předehřejte troubu na 190 °C. Maso pečte do měkka . Posypte čerstvým koriandrem a podávejte . Dobrou chuť.